Vadóc Állatorvosi Rendelő - Állatorvos Zalaegerszegen

Monokli

A nevem Monokli.

Monokli Törpenyuszi vagyok, és ha a képre nézel nem nehéz rájönni, hogy miért is kaptam ezt a nevet.

2009 őszén egy budapesti kisállatbörzén vett észre 3 éves gazdim, Dávid. Egy kis kosárban ültem, és hófehér bundámból kivillanó monokli szerű szemeim az új gazdimat rögtön rabul ejtették.

8 hetes korom óta élek új otthonomban egy hatalmas nyúlkterecben és természetesen néha a lakást is birtokomba veszem. Fiatal és kíváncsi természetű vagyok. Mint a legtöbb törpenyuszi imádom, ha dögönyöznek, a fülem tövét vakargatják, és imádom a hasamat is. Mindent felfalnék, ha lehetne, de a gazdijaim tudják, hogy mi jó nekem. A lényeg a kiegyensúlyozott és minden igényt kielégíto táplálás. A főételem a széna és a fűfélékből álló granulált nyúltáp és természetesen minden nap friss vizet kapok. A napi ellátással kis gazdámat is felelősségre és gondoskodásra nevelem.

Nagyon szeretek nagyok aludni, időm felét pihenéssel töltöm. A másik felében viszont aktív vagyok, pörgök, ugrálok, randalírozok. Ha lehetne, egész nap csak játszanék, és ha éppen nincs kivel, akkor képes vagyok órákon át elszórakoztatni magam, meg persze a körülöttem élőket.

Gazdim rendszeresen besegít a ketrectisztító hadműveletbe is! A két, régebb óta tartott házikedvenc mellet megtanulta, hogy a legtöbb baj megelőzhető helyes táplálással és higiénikus tartással. A nyúltartás alapvető eleme a tisztán tartott lakhely és a törpenyuszi igényeit kielégítő etetés.

Ugyan beteg még nem voltam, de úgy érzem biztos kezekben vagyok, ha valami gondom lenne. Már alig várom a tavaszt, hogy kimehessek egy kicsit a kertbe is. Előtte természetesen megkapom a két legfontosabb vírusos betegség, a myxomatosis és a vérzéses betegség (RHD) elleni oltásomat, és már aggódnom sem kell, hogy ezekben megbetegszem.

Legfontosabb feladatom, hogy gazdijaimnak minél több vidámságot és kedvességet adjak.