Vadóc Állatorvosi Rendelő - Állatorvos Zalaegerszegen

Gyömbér

A törzskönyvi nevem Bíróházi Tréfás Alma, de mindenki csak Gyömbérnek hív.

Gyömbér Egy kislány golden retriever kutyus vagyok és 2005. április 4-én születtem egy hozzám hasonlóan életvidám és odaadó anyától Budapesten.

Mindenkit és mindent szeretek, de kiváló házőrző is vagyok, mert még a betörőt is halálra nyalogatom. Öt éve élek együtt gazdiaimmal igazi családi kutyaként. Bár kölyökként sok rossz fát tettem a tűzre, mindig szeretet vett körül. Még kutyaiskolába is elvittek, hogy ne legyek olyan neveletlen, persze én ennek igyekeztem ellenállni, ami nem sikerült. A mai napig jól érzem magam a kutyasuliban, emberek és kutyák közt, de legfőképpen gyerekekkel együtt.

Kedvenc elfoglaltságaim a szimatolgatás, ugrabugrálás - egy kis kutyás akadályversennyel keverve, más kutyák játékra hívogatása - egy kis hajkurászással. Imádom a hasamat, és egy kis jutalomfalattal bármikor motiválható vagyok.

Komoly feladatom is van, amire nagyon büszke vagyok. 2008-ban tettem le a terápiás vizsgát, így alkalmas vagyok beteg emberekkel kapcsolatos terápiák hatékonyságának fokozására. Jelenleg a zalaegerszegi Landorhegyi iskola 28 fős 1/c osztályába járok heti rendszerességgel. Itt a gyerekeket motiválom tanulásra, közös munkára és megmutatom nekik, hogy mi is az a kutya, és hogyan kell vele bánni. Minden héten nagyon várnak a gyerekek, én pedig másfél órán keresztül végzek velük játékos feladatokat.

Célom, hogy mindig jól érezzem magamat, együtt legyek a gazdikkal és nagyot hancúrozzak más kutyákkal. Imádom az agility akadályokat használni, és ha valamilyen jó kis illatot érzek, akár többször is képes vagyok visszafutni a kúszóba. Szeretnék minél több gyereknek segíteni a tanulásban, amiért nem várok mást, csak egy kis dögönyözést, dícséretet és nem bánom ha egy-egy jó tett után egy kis finom jutalomfalattal is megkínálnak.

Esténként kedvenc párnámon szenderülök nyugovóra, de csodával határos módon általában gazdijaim ágya mellett ébredek.